BrickHouse tilldelas mark i den nya hållbara stadsdelen Källberga i Nynäshamn kommun och skapar kvarteret ”Källberga Trädgårdsstad”. Ett familjevänligt kvarter med signum naturlig gemenskap, att stå klart 2023.

Med chefsarkitekt och delägare Thomas Sandell, som står för ett av Sveriges starkaste varumärken inom design och arkitektur, skapas här fem fastigheter med hyresrätter, med arkitektur harmonierande med naturen och forum för genuin livskvalitet.

BrickHouse har tecknat avtal om att förvärva fem fastigheter med byggrätter för bostäder av Källberga Mark*.

Här blir det ett bostadskvarter med traditionella och kooperativa hyresrätter samt bostadsrätter. De fem husen i Källberga Trädgårdsstad är alla unika i sin upplåtelseform och uppfyller flexibla boendelösningar, allt efter de boendes önskemål och behov; ”Källberga Gemenskap” erbjuder traditionella hyresrätter. ”Källberga Trädgårdsförening” erbjuder kooperativa hyresrätter. ”Källberga Prova På” erbjuder blockuthyrda hyresrätter och bostadsrätter.

  • Vi glädjs åt förtroendet att medverka till utvecklingen av Källberga och att skapa en levande trädgårdsstad med signum naturlig gemenskap. Projektet uppfyller för oss värdefulla kvaliteter så som att bygga moderna och hållbara bostäder, i naturskön och familjevänlig miljö och med goda kommunikationer, säger VD Johan Blomster, BrickHouse Bosäder AB.

Med pendeltågsstation, motorväg och Nynäsvägen i områdets direkta närhet ligger Källberga på pendlingsavstånd till Stockholm. I området kommer det att byggas idrottshall, förskolor och skola.

  • I Källberga bygger vi ett kvarter som möjliggör för grannar att enkelt finna gemenskap samt där intresse för odling och trädgård kan utvecklas och familjer finna ett aktivt uteliv i bilfri och inspirerande miljö, menar Johan Blomster.

Växthus och odlingslotter ingår i trädgårdsföreningens omsorg samt med café, gemensamhetslokal och bageri där de boende kan utveckla en affärsverksamhet för egenodlade grönsaker och hembakat.

För ytterligare information eller frågor, vänligen kontakta:

Johan Blomster
VD, BrickHouse Bostäder
070-713 03 40, johan.blomster@brickhousebostad.se

Fakta om Källberga

  • Var: Källberga, Ösmo
  • Vad: 600-700 bostäder och mindre bykärna för basservice
  • Boendeform: blandad
  • Byggstart: det första spadtaget togs i februari 2021
  • Byggaktör: kallberga.se