Källberga, Nynäshamn

I det nya bostadsområdet Källberga i Nynäshamns kommun är BrickHouse i startgroparna med att planera och bygga fem fastigheter med traditionella hyresrätter, kooperativa hyresrätter och bostadsrätter i en idyllisk, familjevänlig, trygg och naturnära miljö, med signum naturlig gemenskap grannar emellan.

BrickHouse har tecknat avtal om att förvärva fem fastigheter med byggrätter för bostäder av Källberga Mark. Bakom Källberga Mark står Marcus Wallenberg och arkitekten Fanny Sachs.

Med attraktivt pendlingsavstånd till Stockholm och Nynäshamn, cirka 40 min med bil till Stockholm Centralstation samt med en pendeltågsstation i områdets direkta närhet uppfyller Källberga för BrickHouse viktigt kriteriet om goda kommunikationer.

Våra boendeformer i Källberga – Vi avser att erbjuda en variation av bostadsformer, storlek och ägandeformer inom vårt område. De fem husen är alla unika i sin upplåtelseform och uppfyller flexibla boendelösningar, allt efter de boendes önskemål och behov – traditionella och kooperativa hyresrätter samt bostadsrätter

Källberga Gemenskap, erbjuder traditionella hyresrätter.
Källberga Trädgårdsförening, erbjuder kooperativ samfällighet av hyresrätter med ett gemensamt intresse inom ekologisk grönsaksodling och hållbart kretslopp.
Källberga Stadsvillor, erbjuder bostadsrätter.
Källberga Prova På, erbjuder korttidskontrakt för de som vill prova på att bo i Källberga under en tid.

Arkitektur – För arkitekturen står delägaren Thomas Sandell. Här skapas en vacker arkitektonisk harmoni med omgivningens uppvuxna naturlandskap och med hållbara materialval.

Naturlig gemenskap – I området Källberga ges ett naturnära boende med allt som kan önskas för den som önskar bo på landet och komma bort från större städers anonymitet, stress och biltrafik. Här finner den boende nyanlagda lekplatser, cykel- och gångbanor, centralt torg, skola, förskolor och idrottshall. Ett tryggt och familjevänligt boende i ett växande område med idyllisk omgivning.

En aktiv medlem i Trädgårdsföreningen delar ett gemensamt intresse för ekologisk odling, biologisk mångfald och social gemenskap.

Fakta om projektet:

Området: Källberga, Ösmo med totalt 600-700 bostäder och mindre bykärna för basservice, skola och förskolor
Boendeform: traditionella hyresrätter, kooperativa hyresrätter, blockuthyrda hyresrätter och bostadsrätter.
Byggstart: 2024
Intresse och bostadskö: se flik Intresseanmälan
Inflytt: från 2026